17JUN2022

Störningsinformation

Kommande och pågående drift- och störningsarbeten i kommunen.

Asfaltering i Trädgårdsstaden, Bro

4-8 juli asfalteras vägen vid den nya cirkulationsplatsen i korsningen Assurs väg och Ginnlögs väg.

Asfalteringen görs nattetid klockan 22-05.

Framkomligheten kommer att vara begränsad och trafiken kommer att dirigeras av vägvakter.

Sänk hastigheten och kör försiktigtnär du passerar!

Trädck med skylt om att det är avstängt.

Trädäck längs strandpromenaden vid Lillsjön avstängd - lagas provisoriskt vecka 25

Många saknar att kunna promenera på gångbron längs Lillsjön i Sylta. Den är just nu avstängd på grund av att stolparna under vattenytan skadades under vårvintern då isen smälte och frös igen om vartannat.

En byggkonstruktör har besiktigat gångbron och slår fast att konstruktionen kan lagas provisoriskt för att användas under sommaren. Det behövs dock en mer omfattande reparation för att inte samma sak ska hända igen. Det arbetet kommer att göras till hösten.

Arbetet med den provisoriska lagningen påbörjas under vecka 25 och beräknas ta fyra arbetsdagar.

Därefter ska gångbron kunna öppnas för sköna promenader i sommarvädret.

Markarbeten i korsningen Ginnlögs väg/Assurs väg i Bro

Från och med den 16 juni till i slutet av september 2022 kommer entreprenören JVAB att utföra markarbeten i korsningen Ginnlögs väg/Assurs väg i Bro. Vägen kommer att vara tillgänglig för både biltrafikanter och gång- och cykeltrafikanter men leds runt arbetsområdet.

Läs mer om arbetet med Trädgårdsstaden

Bygge begränsar Lillsjöns tillgänglighet

Bygget av Lillsjö friluftsgård och upprustningen av badplatsen påverkar tillgängligheten. Delar av området måste av säkerhetsskäl stängslas in. Arbetet kommer dock att pausas över badsäsongen och staketet har därför plockats bort vid månadsskiftet maj/juni, förutom det som omgärdar den blivande friluftsgården.

Läs mer om upprustningen av Lillsjöns badplats här.

Den röda linjen i illustrationen markerar staketets maximala utbredning

Den röda linjen i illustrationen markerar staketets maximala utbredning.

Ny infartsparkering vid Bro station från 12 april

Nu påbörjas markförstärkningsarbeten i Trädgårdsstaden i Bro. Den nuvarande infartsparkeringen ligger inom arbetsområdet och kommer därför att flyttas provisoriskt under utbyggnadstiden.

Den nya parkeringsytan ligger ca 300 meter öster om entrén till Bro station.

Den nya infartsparkeringen tas i bruk måndag den 12 april. Bilister hänvisas från och med denna dag till en ny infart som är placerad ca 550 m österut på Ginnlögs väg.

Läs mer här

Kartbild över Bro stationsomrde.

Figur 1: Dagens parkeringsplats vid Bro station. Figur 2: Kommande tillfälliga parkeringsplats. Figur 3: Ungefärlig placering på ny infart till parkeringen.

Kontakt

Har du frågor, kontakta Kontaktcenter

Fråga oss
08-581 690 00

Trafikverket bygger två nya broar

Trafikverket inledde hösten 2021 byggnationen av två nya öppningsbara broar i Upplands-Bro. Den ena vid Almarestäket mot Järfälla och den andra vid Erikssund mot Sigtuna.

Trafik kan passera under byggtiden

Vid båda brobyggena kan trafiken passera under byggtiden. Vissa störningar kan komma att ske, såsom buller, vibrationer och transporter med tunga fordon. Byggtiden är tre år.

Senaste nyheterna

 • 8 AUG 2022
  I september är det premiär för Upplands-Bro swimrun. Nu bjuder en av loppets sponsorer, tillsammans kommunens fritidskonsulent, tillika OS-medaljör i simning, Lars Frölander, in till ett övningsevent inför loppet. Tips om utrustning...
 • 5 AUG 2022
  Torsdagen den 4 augusti ställdes ett tivoli upp vid Stjärnparken i Bro. Tivolit kom till Bro med anledning av en filminspelning. Allmänheten bjöds in för att njuta av tivolits attraktioner och samtidigt vara statister i den svenska...
 • 5 AUG 2022
  Torsdagen den 4 augusti invigdes de nya gungorna i Stjärnparken, i Bro. På plats var Brobor i alla åldrar samt kultur- och fritidsnämndens ordförande Mattias Petersson Ersoy (C), som klippte bandet och bjöd in till att gunga.
 • 3 AUG 2022
  Moonga Simba, från Bro, har hela livet haft ett mål: att bli bäst på fotboll. Idag, 22 år gammal, spelar han i Allsvenskan och har siktet på den absoluta fotbollstoppen. Hör honom berätta i avsnitt 34 av Bättre Tillsammans Sommar...
 • 2 AUG 2022
  Nu kan du gunga stående, snurrande, sittande och surfande i Stjärnparken i Bro. Torsdag 4 augusti klockan 14 är det dags för invigning av en ny gungpark i Stjärnparken. Inviger gör kultur- och fritidsnämndens ordförande Mattias Peterson...
 • 1 AUG 2022
  I sommar har Bro:n, fritidsgården för unga 16-19 år, tillfälligt flyttat ut från sin lokal i Bro centrum. I stället ordnar personalen aktiviteter som paddling, museibesök och annat. En omställning med syfte att öka tryggheten för...
 • 1 AUG 2022
  Flera personer har hört av sig till kommunen om att det ofta är skräpigt vid Lillsjön när många har besökt badplatsen. Ett problem är att det kan vara svårt att se sopkärlen på grund av avspärrningarna för bygget av den nya friluftsgården....
 • 1 AUG 2022
  Solen sken när Allsång med funkis drog i gång i Marina föreningshuset i Kungsängen. På scenen: 14 sångare och dansare. I publiken: vänner, familj och bekanta som, precis som på Skansen, fick chansen att ta mikrofonen och sjunga med...
 • 1 AUG 2022
  För att visa stöd för allas värdighet hissar Upplands-Bro kommun regnbågsflaggan under vecka 31 i Kungsängens och Bro centrum.
Upp