17MAJ2022

PODD: Hållbart ledarskap och Schibboleteffekten

Hur skapar man förutsättningar för ett gott och hållbart ledarskap inom en organinsation, som en kommun? Och finns det något att lära av Schibboleteffekten?

Texten "Bättre Tillsammans" och två kvinnor på bild.

Hanna Broberg, chefsstrateg på Akademikerförbundet SSR och AnnCatrin Brattström, personalchef i Upplands-Bro kommun.

I avsnit 28 av kommunens podd Bättre Tillsammans hör du Hanna Broberg, chefsstrateg på Akademikerförbundet SSR och AnnCatrin Brattström, personalchef i Upplands-Bro kommun i ett samtal om utmaningar och möjligheter som chefer och ledare möter idag.

Schibboleteffekten handlar om en studie, gjord av forskaren Julia Romanowska, medicine doktor från Karolinska Institutet, som visade att chefer genom att ta del av konst och omskakande vittnesmål från förintelsen blev mer inlyssnande och empatiska ledare, enligt de egna medarbetarna.

Bättre Tillsammans finns på Acast och andra poddplattformar.

Relaterade nyheter

  • 30 JUN 2022
    För att skapa en långsiktigt hållbar hantering av dagvatten och för att klara av såväl dagens som framtidens krav och utmaningar, krävs god planering. Den 15 juni 2022 antog kommunfullmäktige en dagvattenplan och dagvattenpolicy, som...
  • 27 JUN 2022
    Två personer dödades och flera skadades i samband med en skjutning på en gaybar i Norges huvudstad Oslo under midsommarhelgen. Dådet skedde dagen innan den årliga Prideparaden i Oslo. Paraden ställdes in till följd av händelsen.
  • 22 JUN 2022
    Kommunstyrelsens ordförande Fredrik Kjos (M) önskar alla en glad midsommar och en skön sommar.
Upp