17NOV2021

Fullspäckat program för 65-plussare

Vill du som är över 65 år fylla agendan med spännande och roliga aktiviteter? Då ska du spana in förebyggande enheten för äldre program. Här finns mycket att välja på.

Vi blir allt äldre i Sverige. För många kommer tiden som pensionär att bli den längsta fasen i livet. Förebyggande enheten finns för att skapa förutsättningar för att äldre i Upplands-Bro kommun skall kunna vara aktiva längre upp i åldrarna samt att motverka ensamhet. Förebyggande enheten för äldre arbetar också med anhörigstöd och volontärverksamhet.

Utöver aktiviteter erbjuds hälsosamtal med hälsopedagog där fokus ligger på fysisk aktivitet och hur man kan bibehålla och stärka hälsan.

Stödgrupper
Här finns stödgrupper för personer med demenssjukdom och deras anhöriga, och även utbildningar. Förebyggande enheten ansvarar för dagverksamhet för personer med demenssjukdom och arrangerar också utbildningar om demens för anhöriga och andra intresserade. Sedan 2017 erbjuds en utbildning, riktad till organisationer och verksamheter som träffar många människor, som leder till en certifiering som demensvän.

Anhörigstöd
Personer som vårdar en närstående som är långvarigt sjuk, har en funktionsnedsättning eller annan långvarig ohälsa, erbjuds stöd. Kommunens anhörigkonsulent erbjuder personliga samtal med rådgivning och vägledning, samtalsgrupper, föreläsningar och anhörigträffar.

Volontärer
Kommunen har volontärverksamhet på flera äldreboenden, servicehus, träffpunkter, biblioteken och besöksverksamhet i hemmiljö. En volontärs uppdrag kan till exempel vara: besöka någon hemma, vara promenad- eller fikasällskap, högläsning, lära ut det svenska via Språkcafé.

 • Mycket att välja på
 • Förebyggande enheten för äldre erbjuder en rad aktiviteter och möjlighet till gemenskap för alla som fyllt 65 år. Här är ett axplock av vad du kan ta del av:
 •  
» Teknikgrupp för nybörjare
» Styrketräning
» Handarbete
» Cirkelträning i Tibble
» Handträning
» Sittgymnastik
» Lätt stå-gymnastik
» Promenadgrupper
» Träffpunkter
» Teatergrupp för 65+

Kontakt

Har du frågor eller vill komma i kontakt? Ring kommunens Kontaktcenter och fråga efter förebyggande enheten för äldre.
Telefon: 08-581 690 00

Relaterade nyheter

 • 19 JAN 2022
  De utför ett oerhört viktigt arbete i det tysta. De går till jobbet vardag som helg, jobbar dygnets alla timmar, hjälper, stöttar, vårdar och erbjuder ett stort medmänskligt stöd. Möt några av medarbetarna inom äldreomsorgen.
 • 15 DEC 2021
  Under onsdagen fattade kommunstyrelsens ordförande, äldre- och omsorgsnämndens ordförande samt socialnämndens ordförande beslut om att krav på vaccination mot covid-19 ska omfatta samtlig personal som nyanställs i kommunens omsorgsnära...
 • 3 DEC 2021
  Koordination, balans, fokus och uthållighet. Det fick de personer som har sin dagverksamhet på Kvistaberg prova på när kampsportinstruktören Jonas Fröjd gjorde ett besök.
Upp