20MAJ2020

Trygghetskamera – för dig som vill känna trygghet om natten

Är du i behov av en större trygghet i hemmet nattetid? Då finns flera olika möjligheter att få stöd av kommunen. En av dessa är trygghetskameran där du slipper att bli väckt av besökande hemtjänstpersonal när du sover.

Bilden visar en vit trygghetskamera som står på ett träfärgat bord.

Trygghetskamera för ökad trygghet om natten. Foto: Upplands-Bro kommun

Trygghetskameran installeras i ditt sovrum och ”tittar till” dig under natten. På tidpunkter du och kommunen tillsammans bestämmer aktiveras kameran och vrids åt det håll sängen är placerad. Övrig tid är kameran avstängd och vänd upp mot taket. Det finns ingen mikrofon i kameran, så ingenting av det som sägs kan höras av någon annan än dig och eventuella besökare i hemmet.

Om du inte är i sängen vid tidpunkten du bestämt att tillsyn ska utföras, görs ett nytt försök några minuter senare. Om du fortfarande inte syns till kommer hemtjänstens nattpatrull till din bostad för att säkerställa att du mår bra.

– Trygghetskamera är ett sätt att underlätta för dig som så önskar. För många är det viktigt att kunna sova en hel natt utan att väckas av att hemtjänsten kommer på besök under natten. Vi är mycket måna om din integritet och därför görs tillsyn via kamera bara vid de tidpunkter som du själv har valt, säger Helena Åman, socialchef i Upplands-Bro kommun.

Ta gärna del av filmen för mer information om trygghetskamera. Du kan också läsa mer om trygghetskamera här.

Vill du ansöka om att få en trygghetskamera installerad i din bostad är du varmt välkommen att höra av dig till Kontaktcenter 08-581 690 00, som hjälper dig vidare.

Relaterade nyheter

  • 13 OKT 2021
    För tionde gången arrangerades Alzheimerdagen i Upplands-Bro kommun under slutet av september. Nu finns filmer från dagen tillgängliga för alla att ta del av. Men hur är det egentligen med antalet arrangerade Alzheimerdagar?*
  • 11 AUG 2021
    Demensverksamheten i Upplands-Bro fick på onsdagen fint besök. Den världsberömde balettmästaren Nicholas Albert Khan, verksam vid Kungliga Baletten i Stockholm, höll i en workshop med deltagare från dagverksamheten på Kvistaberg och...
  • 22 JUN 2021
    På uppdrag av kommunstyrelsen kallade kommundirektör Ida Texell under tisdagen ett stort antal berörda personer och organisationer till ett dialogmöte kring våld i nära relationer. Syfte med mötet var att medvetandegöra och skapa en...
Upp