Studie- och yrkesvägledning

Våra studievägledare hjälper dig att komma vidare med dina tankar kring studier och yrken. Här kan du läsa mer om vägledning samt hur du kommer i kontakt med våra studie- och yrkesvägledare.

Tillsammans med en studie- och yrkesvägledare kan du:

  • Studieplanera
  • Genom enskilt vägledningssamtal klargöra dina mål och hitta vägar att nå dem
  • Få hjälp med att hitta information om studier, yrken och behörighetskrav
  • Bolla och diskutera framtida yrkesval

Vet du inte vilka kurser du ska söka kan det vara bra att boka in sig på ett möte med en studie- och yrkesvägledare så att du inte söker fel kurser. Det som kommer fram i vägledningssamtalet använder du som grund i din individuella studieplan.

Vi vill också tipsa om Utbildningsguiden som finns på Skolverkets hemsida där du kan kan hitta fakta som kan hjälpa dig att göra rätt studieval. Besök gärna sidan på denna länk: utbildningsguiden - val av utbildning för vuxna.

Aktuell information


Vi öppnar upp för både digitala och fysiska möten

Nu kan du välja om du vill träffa en studie- och yrkesvägledare digitalt via Teams eller på plats i våra lokaler på Kyrkvägen 6 i Kungsängen. Du väljer själv vilken typ av möte du vill ha i vår onlineokning.
Välkommen!

Fortsatt hög efterfrågan på samtal

Det är fortsatt hög efterfrågan på studie- och yrkesvägledning. Om inga lediga tider finns tipsar vi om att gå in och titta i bokningen lite då och då för att se om det gjorts några avbokningar som frigjort lediga tider.

Om ditt ärende är brådskande hänvisar vi till våra telefontider och mejladress, se nedan.

Nya regler för examensbevis

Skolverkets nya regler för examensbevis från vuxenutbildningen träder i kraft den 1 juli 2021. Detta innebär nya krav på inriktning och innehåll som kan medföra att din examensplanering måste förändras. Du behöver därför se över din examensplanering för att säkerställa att du läser rätt kurser.

Mer information hittar du här: Skolverkets hemsida

Möjligheten att utfärda slutbetyg förlängs

Möjligheten att utfärda slutbetyg i komvux förlängs ytterligare fyra år. Sista datum för utfärdande är satt till 1 juli 2025.
Mer information finns på regeringens hemsida.

Kontakt och tidsbokning

Upp