Välj här
Handel & Administration

Vill du vara i centrum, jobba med kunder eller varför inte med information? Vill du bli den viktigaste länken mellan företag och kund? Du kanske är den som vill ha många bollar i luften och tycker det är kul att jobba med service, marknadsföring och administration på datorer.

Du kommer att få viktig erfarenhet och testa dina kunskaper på praktikföretag. Praktikföretagen ger dig ofta möjligheter till jobb under och efter din studietid. Du kan då satsa på en bred yrkes-utbildning med många möjligheter till jobb. HA på UBG är då något för dig. Om du vill kan du även skaffa dig en grundläggande högskolebehörighet under eller efter gymnasietiden. Programmet för dig som är intresserad av försäljning och service och vill satsa på en bred yrkesutbildning, och samtidigt få en allmän behörighet till högskolan.

Vi erbjuder följande inriktningar:

Administrativ service

Inriktningen ska ge dig goda kunskaper i att arbeta med modern teknik och hur du arbetar serviceinriktat. Du lär dig att planera, organisera och strukturera ett administrativt arbete för att stödja ett företags verksamhet. Du lär dig mycket om dokumentation, ekonomi och information.

Handel och service
Inriktningen ska ge dig goda kunskaper i marknadsföring, försäljning och hur man ger god service. Du lär dig allt från inköp av varor till att sköta ekonomin. Handel med varor och tjänster finns i alla branscher. Arbetssättet på programmet är undersökande, projektinriktat och ämnesövergripande. Datorn används i mycket stor utsträckning som ett verktyg i arbetet med t ex elektronisk handel, försäljning via Internet, affärskommunikation, marknadsföring och layout samt administrativa rutiner.


Louise, Matilde, Victoria, Linnéa och Marie fick extrajobb i affär redan när de gick första terminen.

15 veckor av utbildningen är förlagd till olika arbetsplatser, t ex butiker inom sport, kläder och livsmedel samt kontor.

Det första året läser alla samma kurser. Till år två väljer du alternativa kurser inom det område som passar dig bäst.

- Du kan välja att fördjupa dina kunskaper i ekonomi. Då får du lära dig hur viktigt det är för ett företag att ha en bra affärsidé, genomtänkt marknadsföring och hur man ekonomiskt följer upp allt som händer i företaget.
- Du kan välja att fördjupa dina kunskaper i administration. Då får du lära dig att arbeta med personal- och lönefrågor, inköp och varuhantering, nationell och internationell affärskommunikation.
Adress Upplands-Brogymnasiet, Skolvägen 24, 196 34 KUNGSÄNGEN
Telefon 08-581 69 000 Fax 08-581 69 293 E-post Webmaster