Välj här
Estetiska

Shejka loss, ta tag i de digitala verktygen och skapa något kreativt! Lek med dina tankar och idéer och forma nya mediala upplevelser. På Estetprogrammets medieinriktning gör du det overkliga verkligt och samhället synligt från flera håll. Hos oss får du lära dig att skapa konst och experimentella produktioner med hjälp av ljud, ljus och bilder. Följ med från grunderna och utveckla dig till ett proffs inom såväl ljudkonst som foto-, videokonst och grafisk formgivning.


av: Sandra Salsheden, Elin Engelbertsson, Markus Bredberg Neuman

Vi erbjuder följande inriktning:

Estetik och Media

Tillsammans med kärnämnen som t ex svenska och samhällskunskap lär du dig att mixa samman allt till multimediala uttryck som får dagens webbsidor och reklamspottar att se ut som rena runskriften. Vår utbildning är en resa som tar dig med på en lekfull lärdom inom konst, kultur och kommunikation. Med detta som botten blir vår utbildning hela tiden varierad.

På Estetprogrammet tar vi tillvara på varje elevs personliga förutsättningar. De erfarna och yrkesverksamma lärarna kan genom lång erfarenhet leda utbildningen på ett effektivt och till den moderna tiden väl anpassat sätt. Estetiska programmet är en treårig högskoleföreberedande utbildning. Efter gymnasiet kan du söka vidare till universitet och högskolor, både inom och utanför Sverige.

Världen är gränslös, är du det?

>> Vad hände efter studenten?
Läs vad några fd elever skriver!

>> Välkommen in i våra kreativa verkstäder
>> Kolla in oss på facebook
>> Läs mer om våra kreativa verkstäder
>> Läs mer på Fotos egen hemsida
Adress Upplands-Brogymnasiet, Skolvägen 24, 196 34 KUNGSÄNGEN
Telefon 08-581 69 000 Fax 08-581 69 293 E-post Webmaster