Välj här
Estetiska

Shejka loss, ta tag i de digitala verktygen och skapa något kreativt! Lek med dina tankar och idéer och forma nya mediala upplevelser på högskoleförberedande estetprogrammet. Utbildningen ger behörighet till högskolestudier inom konstnärliga, men även samhällsvetenskapliga och humanistiska områden, vilket ger dig en bred kunskapsbas att stå på och många valmöjligheter efter gymnasiet.

Här gör du det overkliga verkligt och samhället synligt från flera håll. Hos oss får du lära dig att skapa konst och experimentella produktioner med hjälp av ljud, ljus och bilder.Följ med från grunderna och utveckla dig till ett proffs inom såväl ljudkonst som foto-, videokonst och grafisk formgivning.

– Jag har valt inriktning foto. Vi har mycket eget arbete och sitter inte bara i skolbänken, det är jättebra. Man får gå ut på riktiga uppdrag och fota porträtt och naturbilder, säger Sofia Jansson.

På estetprogrammet tar vi tillvara på varje elevs personliga förutsättningar. De erfarna och yrkesverksamma lärarna leder utbildningen på ett effektivt och till den moderna tiden väl anpassat sätt.

Efter gymnasiet kan du söka vidare till universitet och högskolor, både inom och utanför Sverige. På UBG erbjuder vi inriktningen Estetik och media.

Estetik och media
Tillsammans med kärnämnen som exempelvis svenska och samhällskunskap lär du dig att mixa samman allt till multimediala uttryck som får dagens webbsidor och reklamspottar att se ut som rena runskriften. Vår utbildning är en resa som tar dig med på en lekfull lärdom inom konst, kultur och kommunikation. Med detta som botten blir vår utbildning hela tiden varierad.

Världen är gränslös, är du det?av: Sandra Salsheden, Elin Engelbertsson, Markus Bredberg Neuman

>> Vad hände efter studenten? Läs vad några fd elever skriver!
>> Välkommen in i våra kreativa verkstäder
>> Kolla in inriktningen på facebook
>> Läs mer om våra kreativa verkstäder
>> Läs mer på Fotos egen hemsida
Adress Upplands-Brogymnasiet, Skolvägen 24, 196 34 KUNGSÄNGEN
Telefon 08-581 69 000 Fax 08-581 69 293 E-post Webmaster